DEN NYE 858-MOTOREN FOR CATALYST

En ny kraft er her

Spill av video

FART, KRAFT OG SMIDIGHET

CATALYST™-plattformen forvandlet opplevelsen for fjell-, løype- og hybridførere. Nå, med 858-motoren, kan du flytte grensene enda lengre med mer kraft i bransjens mest letthåndterende maskin.

  • Arctic Cat bygde 858-motoren for Arctic Cat basert på tiår med nyskapning. 858s egenutviklede design er laget spesielt for CATALYST-plattformen, og forbedrer kraft, smidighet og kontroll. Ingen kompromisser ble gjort i jakten på å skape et aldeles unikt kjøretøy – i alt fra arbeidet rundt den midtbaserte styreposten til integreringen av komponenter for vektreduksjon og økt ytelse. 

  • Motoren på 858 kubikk gir alle hestekreftene og all luftstrømmingen du trenger for overlegen ytelse. Luftinntakssystemet maksimerer luftstrømmen for økt kraftproduksjon mens flere sekundære inntak under panseret hindrer inntak av snø for optimal ytelse under alle forhold. Vår nylig patenterte eksosventildesign holder seg tett til stempelet mens det beveger seg. Dette skaper en jevnere eksosflyt over et bredere turtallsområde både for primære og sekundære porter – og gir et renere utslipp. 

  • Sammenlignet med Arctic Cats motor på 794 kubikkcentimeter, leverer 858 11 % mer kraft og dreiemoment– og det i en pakke som er 4 % lettere. Dette gir deg et optimal kraft-til-vekt-forhold for raskere akselerasjon og en mer responsiv og pulsøkende kjøring. For å holde en lett og kompakt størrelse for CATALYST-plattformen, brukte Arctic Cat en boring på 85 mm mens de økte slaglengden til 75,6 for å oppnå flere hestekrefter og et dypt, bunnløst dreiemoment som trekker hardt og jevnt gjennom hele turtallsområdet. Resultatet er en kraftpakke som er lettere å kjøre og tar kontrollen i dyp snø, manøvrering i smale løyper og boondocking til neste nivå. 

  • Den sentraliserte massen og det lave tyngdepunktet fungerer sammen med CATALYST-plattformen for å levere presisjon og kontroll som overgår alt du har opplevd. Den nyskapende, lave motordesignen gir den beste massesentraliseringen i noen snøscooter på markedet samtidig som den er lett og kompakt. Resultatet er en kraftig scooter som samtidig er lett å kjøre. 

  • CATALYST-plattformen ble designet for å være holdbar og lett å vedlikeholde, og 858-motoren er ikke noe unntak. Med færre deler og integrert monteringsdesign i veivhuset, er den sterkere, tåler mer og er enklere å vedlikeholde. Med de lett avtakbare, helt verktøyfrie plastpanelene på CATALYST-snøscootere, kan du raskt få tilgang til kritiske deler for å beundre skjønnheten under overflaten. 

UTFORSK CATALYST-PLATTFORMEN

Vi bygde den fra skiene og oppover for å gi deg en helt ny kjøreopplevelse. Bruk dette interaktive verktøyet til å utforske funksjonene som gjør CATALYST-plattfomen til den kjøreturen du har ventet på.

slep
Laster …
Kalibrert fjæring

CATALYST-plattformen tar et sentralisert design som er ideelt for alle kjørestiler og parer det med tradisjonell fjæring og styring for å levere en unik opplevelse for hvert segment. I løype- og hybrid-familiene har drivakselen og fremre og bakre fjæring blitt posisjonert lenger bak for å optimalisere scooterbalanse og øke bakkeklaring. Ved å senke de øvre A-armene og gjøre spindlene kortere vil dette nye designet gi deg et mer posisjons-reagerende kjøretøy med forbedret svingevne. Med forholdsstyring paret med progressiv styring tilbyr dette innovative designet en lettere, strammere følelse som bruker kraft først for å imitere følelsen av servostyring.

På fjellsiden er førerposisjonen optimalisert for flyt. Det lavere tyngdekraftsenteret på CATALYST-plattformen jobber sammen med føreren for å forbedre klatring, skjæring og nedfart. Den har også midlinjebasert vertikal styrepost for en lettere, mer tilpasningsdyktig opplevelse. Dette oppnås ved å integrere det nye inntaket, eksos og chassis. I tillegg har de nye spindlene og forstillingen begge blitt optimalisert for manøver utenfor løype mens den fortsatt er kapabel i løypa.

Modellår 2024 Kjøretøy vist

Lav motor

Den smale, tett sammenpressede og fullstendig balanserte CATALYST-plattformen har Arctic Cats eksklusive lave motordesign både for de nye 858- og 600-motorene. Denne designen lar oss posisjonere motoren lavere ned mot bakken, og dermed senke scooterens tyngdepunkt for optimal stabilitet – noe du vil føle hver gang du kjører den. 

Modellår 2024 Kjøretøy vist

Lavere tyngdekraftsenter

Ved å starte fra midten og sentralisere de tyngste komponentene i CATALYST-plattformen har Arctic Cat-ingeniører designet et mer reaktivt design som krever mindre førerinnsats enn noensinne før. Alt ved denne plattformen er optimalisert for å holde vekten sentralisert og balansert, fra det eksklusive lave motordesignet til det innovative og smale ADAPT CVT-systemet. Formen på bensintanken på 42 liter bidrar til dette enestående designet samtidig som det leverer aggressiv ergonomi og opprettholder konstant opphenting av drivstoff.

Modellår 2024 Kjøretøy vist

ATACH™-tilbehørssystem

CATALYST-plattformen har det første innebyggede tilbehørssystemet med nøkkellåser for å sikre et utvalg av bagger og tilbehør på scooteren din. Det er ingen uskjønne nagler og bolter her. ATACH™ er sømløst integrert, enkelt å bruke og fullstendig sikkert. Dette er bare begynnelsen – se etter mer tilbehør som snart vil bli lagt til systemet.

Modellår 2024 Kjøretøy vist

Rekonstruert chassis

Et chassis i én del av ultra-høy-styrke stål med en aluminiumstunnel leverer steinhard støtte og bransjeledende holdbarhet samtidig som det leverer et optimalisert, kompakt design for forbedret pakking og ergonomi. Chassiset, forfinet gjennom omfattende FEA og varighetstesting i virkelige forhold, bidrar til CATALYSTs lette, massesentraliserte design. Nye lette tunneler i én del og med høy styrke komplimenterer det fremre chassiset og komposittkomponentene for en uovertruffen føreropplevelse. Dette resulterer i sterke, mer effektive komponenter som er enklere å foreta service på.

Modellår 2024 Kjøretøy vist

Enkel service

Det robuste nye beltedriftsystemet forbedrer ytelse med færre deler, og gjør vedlikehold enklere enn noensinne. Med en justerbar midtdistanse for flere giralternativer er selv utskifting av belte forenklet. Det er smertefritt å få tilgang til de forskjellige avdelingene på scooteren din med CATALYST-chassiset: plastpanelenes verktøyfrie design muliggjør rask tilgang til komponenter som belte, oljereservoar og kjølevæske. Du kan også få tilgang til batteriet med en kvart dreiing av setet.

Modellår 2024 Kjøretøy vist

Omdefinert ergonomi

Det smalere scooterdesignet og den optimaliserte formen på bensintanken gir deg mer manøvrerbarhet, smidighet og komfort når du kjører en scooter med CATALYST-plattformen. Med reviderte kroppspaneler, en smalnet tunnel med mer skaper denne plattformen et idealisert førergrensesnitt. Du vil oppleve mindre rekyl med den nye repføringen som spretter tilbake. De nydesignede stigbrettene og tåstoppene i kompositt, som har blitt optimalisert for hvert segment, vil redusere vibrasjoner i føttene dine. Paret med det sentraliserte designet vil disse ergonomiske oppdateringene minimere førerutmattelse, og gi deg mer selvsikkerhet og kontroll over kjøreturen din.

Modellår 2024 Kjøretøy vist

10 % vektreduksjon

Utstyrt med færre deler, lettere seter, en fullstendig redesignet inntakskonfigurasjon og mange flere vektreduserende komponenter bringer CATALYST-plattformen en drastisk 10 % vektreduksjon til løype-, hybrid- og fjell-segmentene. ADAPT CVT-systemet og festerreduksjonen bidrar til denne vektreduksjonen, og det nye beltedriftsystemet veier mindre enn halvparten av vekten til det nåværende kjededriftsystemet.

Modellår 2024 Kjøretøy vist

Motor tilgjengelighet

Den kraftige nye 858-motoren ble bygget av Arctic Cat, spesifikt for CATALYST-plattformen. I tillegg til det lave tyngdepunktet, fungerer 858 rundt den midlinjebaserte styringen og integrerer deler som bidrar til vektreduksjon – noe som øker smidigheten og ytelsen – slik at du får en raskere tur med et kjøretøy som ikke inngår kompromisser.  For å fullføre dette høyytelsesalternativet har du vår velprøvde C-TEC2™ 600, 2-taktsmotor. Tett pakket med en proprietær eksos med luftboksen foran og posisjonert lavt mot bakken, gir den utrolig stabilitet og ypperlige kjøreegenskaper.

FOR ALLE TYPER FØRERE

Hver CATALYST-snøscooter er designet og optimalisert for å møte dine spesielle ytelses-, håndterings- og balansebehov. Med muligheter for å velge 858- eller 600-motorer, er det lett å finne den perfekte scooteren for enhver fjell-, løype- eller hybridtur. 

Registrer deg for oppdateringer

SPØRSMÅL OG SVAR MED INGENIØRER

CATALYST-platformen hevet forventninger for førere, og nå legger 858-motoren linjen enda høyere. Finn ut mer om 858-motoren fra teamet som skapte den.

FØLG HYPEN